SERIEN

Venteliste til Bernadotteskolen
Krimiserien om knogleeksperten Linnea Kirkegaard består foreløbig af tre bind. NÅR SOLEN FORSVINDER udkommer 21. februar 2014. Tidligere er udkommet BLOD VIL HAVE BLOD i 2011 og året efter FØR DØDEN LUKKER MINE ØJNE. Allerede et halvt år inden udgivelsen blev debuten solgt til udgivelse i Tyskland, og både den og efterfølgeren er også udkommet i Norge. Senest er hele serien solgt til udgivelse i Japan, og der arbejdes også på en filmatisering. 

Linnea Kirkegaard er en amerikansk uddannet retsantropolog og dansk født verdensborger, der til ikke mindst sin egen overraskelse pludselig befinder sig i et vikariat på Retsmedicinsk Institut i København, langt væk fra livet som efterspurgt international ekspert i det menneskelige skelet.

Normalt er hun med til at afdække massegrave i borgerkrigshærgede lande eller opklare spektakulære kriminalsager - i København er hun en overkvalificeret outsider. Hun har boet og arbejdet det meste af sit liv i udlandet, men farens begravelse fører hende tilbage til Danmark. Af mangel på alternativ bliver hun hængende på ubestemt tid, rodløs som hun altid har været overalt i verden.

Romanerne om Linnea Kirkegaard tager udgangspunkt i den moderne virkelighed, hvor Danmark ikke længere er et beskyttet eventyrland, men på godt og ondt er en spiller på den internationale arena med bl.a. krigsdeltagelse i Afghanistan og Irak. Hvor fremmedhad, global politik og stadig nye former for grænseoverskridende kriminalitet skaber overskrifter og forandrer levevilkår.

Krimiserien har sit afsæt i den skandinaviske tradition for samtidsrealisme, men tilføjer et internationalt udsyn og engagement og lægger stor vægt på de stærke karakterer. Fra det gribende psykologiske portræt til den markante og skarptskårne type - og ikke mindst en stærk hovedperson. Linnea Kirkegaards faglige speciale giver indblik i en fascinerende videnskab, hvor det drejer sig om at gengive ofre og ukendte skæbner deres værdighed og menneskelighed, og hun besidder både den indfødtes intime viden og den fremmedes anderledes blik på tingene.