fredag den 29. juli 2011

PÅ VEJ TIL HOLLYWOOD

Nu venter de røde løbere og verdensberømmelsen lige om hjørnet. Mindst! Forhandlingerne om filmrettighederne til BLOD VIL HAVE BLOD er nemlig endelig faldet på plads, og Dansk Filmkompagni har fået æren af at forsøge at få en spillefilm eller en tv-serie på benene.

Så måske vil Linnea Kirkegaard (og Peggy-Lee Wu!) en gang ude i fremtiden også optræde på det store lærred. Det kunne i hvert fald blive spændende at se. Nogle gange skuffer filmatiseringer fælt, men der er nu adskillige kriminalromaner, der er blevet til fantastiske film, fra James Ellroy og Stieg Larsson til Dashiell Hammett og Raymond Chandler. Sidstnævnte er endda et godt eksempel på, at selv kludder i historien ikke behøver at være en hindring.

En vist nok sandfærdig anekdote handler fx om dengang instruktøren Howard Hawks arbejdede med sin filmatisering af Raymond Chandlers første roman om privatdetektiven Philip Marlowe, der blev spillet af Humphrey Bogart. Undervejs gik det op for instruktøren, at der var en uklarhed i manuskriptet. Mordmysteriet gik ikke op, der var en biperson, hvis død aldrig blev forklaret. Hawks sendte straks et telegram til Chandler for at spørge, hvordan plottet egentlig hang sammen. Chandler svarede med det samme: ”No idea!”

Det forhindrede nu ikke filmen The Big Sleep (på dansk: Sternwood-mysteriet) i at blive en film noir-klassiker.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar