lørdag den 2. juli 2011

SOMMERLÆSNING

Månedens Bog i Gyldendals Krimibogklub er lige for tiden BLOD VIL HAVE BLOD. Så det er altså nu, hvis der skal sikres lidt god ferielæsning, inden turen går til sommerhus- og krimiland. Den kan bestilles lige her til en yderst favorabel pris ...

Det der med krimier, som noget man henslængt i en hængekøje lystlæser hen over sommeren, er en gammel tradition. Selv dengang hvor genren var udskældt og ikke noget pæne mennesker kunne tillade sig at ses med, var der dog én undtagelse: I ferien måtte man gerne læse krimier.

Forfatteren Tom Kristensen - ham med Hærværk og såmænd også en lille kriminalroman; Mord i pantomimeteatret - funderede i en kronik i 1935 over netop det besynderlige i, at folk til daglig så ned på genren, men i sommerferien gerne kastede sig over krimierne:

“Det er vel det almindeligste, at man foragter Kriminalromaner og saa pludselig faar fjorten Dage, hvor man i den Grad forfalder til Nydelsen af dem, at man om Natten drømmer om Lig i Korridoren og et Grammofon-Alibi i Køkkenet. Og det er vel det almindeligste, at man derefter taler humoristisk om denne Raptus som om en veloverstaaet hemmelig Last, indtil man atter falder for den.”

Sådan er det heldigvis ikke længere. Men derfor kan man jo godt pakke en krimi eller to i kufferten ...

1 kommentar:

  1. House of Fun free 3D slot games are designed to provide the most immersive 카지노사이트 slot machine experience. You don't need special glasses to play these games, but the impact is just like watching a 3D movie. These types of free slots are good for Funsters who actually need to chill out and benefit from the full on line casino sensation.

    SvarSlet