torsdag den 7. februar 2013

PULP FICTION

FØR DØDEN LUKKER MINE ØJNE er netop udkommet som pocketbog, så den er lige til at krølle sammen og tage med på vinterferien. Der er ovenikøbet lidt bonusmateriale med i den nye udgave i form af et interview. Det ser fx sådan her ud:

 - Hvordan griber I researchen an? Det er jo ikke så let at rejse til Somalia for at få en fornemmelse af stedet…

Benni: Undervejs i arbejdet med FØR DØDEN LUKKER MINE ØJNE har det nogle gange føltes, som om vi skrev om kap med virkeligheden. Allerede for snart tre år siden, da vi begyndte at diskutere plottet, fandt vi frem til, at vores historie skulle begynde med somaliske piraters overfald på et dansk handelsskib. Og mens vi digtede om søværnets indgriben, deres nedskydning af pirater under en befrielsesaktion og ikke mindst afsløringen af storstilet dansk våbensejlads - ja, så begyndte de selvsamme begivenheder at dukke op i medierne. For en gangs skyld var det researcharbejde blot at åbne dagens avis.

Karen: Det betød ikke, at arbejdet med romanen var uden udfordringer, for vi jo havde sat os selv den temmelig krævende opgave, at en del af handlingen samtidig skulle udspille sig i Mogadishu. Og så er det jo altid en hjælp, hvis man i vennekredsen kan finde en begavet udenrigsreporter der har rejst i verdens brændzoner. Og ellers som altid studere bøger, film, artikler og alt muligt andet. Så var det noget nemmere at tage en weekend til Hamburg for at tjekke detaljer i forbindelse med en af de mere spektakulære episoder i bogen. Skal vi ikke bare sige, at byen ikke ligner helt sig selv, efter Linnea Kirkegaard har været på besøg …

Ingen kommentarer:

Send en kommentar