søndag den 8. maj 2011

JORDNÆRE SUPERHELTE

Vi beklager overskriften, men det er altså ikke vores formulering! Op til Krimimessen i Horsens udgav Dagbladet Information en særlig krimiavis, der udelukkende rummer interviews og artikler om krimigenren som den ser ud lige nu. Vi havde besøg af en journalist, og nu er hele avisen endelig lagt ud på nettet. Den kan læses som pdf lige her, og hvis man springer frem til side 32 (brug fx søgefeltet øverst), havner man på interviewet med os.

Vi fortæller dels om BLOD VIL HAVE BLOD og dels om krimien som en bastardgenre. Ikke forstået som et mindreværdigt blandingsprodukt, men i den forstand at krimien kan rumme både realisme og noget som sprænger realismen på én og samme gang. Altså at den samme historie både kan fortælle vigtige historier fra virkeligheden, som måske gør os klogere på sammenhænge og fænomener, men at den også kan rumme karakterer og plots, der overskrider realismens snævre rammer.

Nogle gange kan anmeldere og andet litterært godtfolk få den slags galt i halsen, for hvad er krimien så - er det en alvorlig historie? Er det realisme der vil problematisere samtiden? Eller er det hele bare kulørt underholdning? Enhver rigtig krimilæser ved selvfølgelig, at svarer er: Det hele! Og på én gang!

Læs selv mere i interviewet, der også rummer et fint billede af Karen med en buket tulipaner ...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar