søndag den 4. marts 2012

OM KAP MED VIRKELIGHEDEN

Undervejs i arbejdet med FØR DØDEN LUKKER MINE ØJNE har det nogle gange føltes, som om vi skrev om kap med virkeligheden.

Allerede for snart tre år siden, da vi begyndte at diskutere plottet, fandt vi frem til, at vores historie skulle begynde med somaliske piraters overfald på et dansk handelsskib. Og mens vi digtede om søværnets indgriben, deres nedskydning af pirater under en befrielsesaktion og ikke mindst afsløringen af storstilet dansk våbensejlads - ja, så begyndte de selvsamme begivenheder at dukke op i medierne. For en gangs skyld var det researcharbejde blot at åbne dagens avis.

Det betød nu ikke ligefrem, at arbejdet med romanen var uden udfordringer, for vi havde sat os selv den temmelig krævende opgave, at en del af handlingen samtidig skulle udspille sig i Mogadishu. Så var det noget nemmere at tage en weekend til Hamburg for at tjekke detaljer i forbindelse med en af de mere spektakulære episoder i bogen. Skal vi ikke bare sige, at byen ikke ligner helt sig selv, efter Linnea Kirkegaard har været på besøg …

FØR DØDEN LUKKER MINE ØJNE udkommer den 23. marts, men lige her og her
kan man finde to bogtrailers, hvor vi fortæller lidt om handlingen og om tankerne bag bogen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar