mandag den 17. februar 2014

INTERVIEW MED LINNEA KIRKEGAARD

Vi har sakset et portræt af hovedpersonen i NÅR SOLEN FORSVINDER (samt et billede af Karen på research i Valencia foran Linneas lejlighed!):

INTERVIEW MED LINNEA KIRKEGAARD

Kroppen er spinkel, ja næsten spæd at se på, men der er intet skrøbeligt over kvinden, der inviterer indenfor i den store halvtomme kvistlejlighed i Knabrostræde.
            Øjnene er mørke og intense, og de slanke hænder gestikulerer livligt, når snakken falder på et særligt interessant emne. Og det gør den tit, når man er i selskab med retsantropologen Linnea Kirkegaard.
            Det er lykkedes mig at fange Linnea på et af hendes korte besøg i København. De seneste måneder har hun haft orlov fra Retsmedicinsk Institut for at deltage i udgravningen af massegrave fra den spanske borgerkrig.
            - På en måde foretrækker jeg nok knogler frem for mennesker. De er ikke så komplicerede at have med at gøre - og så lyver de aldrig.
            Drivet kommer af følelsen af at gøre en forskel, som da hun var i Rwanda få år efter folkedrabet og gravede hundredvis af lig op og midt i gruen forstod, hvor meget det betød for de efterladte at få vished og et lig at begrave.
            Smilet bliver skævt, da talen falder på livet i København og forholdet til kæresten Thor, der er drabsefterforsker ved Københavns politi.
            - Nej, det handler ikke kun om død, når vi er sammen, men det er da klart at arbejdet smitter af, siger Linnea og stryger en tot af det mørke korte hår om bag øret.
            Hun afværger elegant spørgsmålet om de har tænkt sig at flytte sammen.
            - Lige nu bor jeg jo i Valencia, så det bliver lidt besværligt, ikke? Jeg har aldrig tænkt, at jeg skulle ende i København, men nu må vi jo se, hvad der sker …

BLÅ BOG
Hvem: Linnea Kirkegaard, født 1973 i Mogadishu, opvokset i Afrika, Asien og Danmark.
Hvad: Knogleekspert, uddannet retsantropolog fra Stanford og Oklahoma University.
Til daglig: assisterer politi og arkæologer med knoglefund.
I et forhold med: Drabsefterforsker Thor M. Dinesen. Ikke samboende.
Stil: Casual quality
Sager: Blod vil have blod (2011), Før døden lukker mine øjne (2012), Når solen forsvinder (2014).

Hjemmeside: www.linneakirkegaard.dk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar